Polityka Prywatności

Niniejsza Polityka Prywatności, znajdująca się na stronie http://piekny-umysl.pl/polityka_prywatnosci, obowiązuje każdego użytkownika strony dostępnej pod adresem http://piekny-umysl.pl i każdego subskrybenta dowolnego kursu/czasopisma dostępnego w tej domenie. Polityka prywatności jest uzupełnieniem regulaminu (dostępnego tutaj http://piekny-umysl.pl/regulamin), którego akceptacja jest podstawą korzystania z witryny http://piekny-umysl.pl.

Polityka Prywatności może w każdej chwili ulec zmianie, ale jej głównym i zawsze niezmiennym punktem jest to, że szanujemy prywatność każdego użytkownika oraz nie sprzedajemy i nie udostępniamy osobom trzecim danych personalnych czy adresowych użytkowników tego serwisu, czy też kursów/czasopism.

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, jak będą wykorzystywane Twoje dane osobowe, jest Paweł Szula zameldowany w Redzie, przy ulicy Obwodowej 31B/25 (dalej „Ja”, „Administrator”).

Jeśli nie zgadzasz się z Polityką Prywatności, proszę nie odwiedzać tej strony oraz nie prenumerować kursów/czasopism udostępnianych w obrębie witryny http://piekny-umysl.pl.

Skąd mam Twoje dane i dlaczego je przetwarzam?

Otrzymałem je od Ciebie podczas zapisu na bezpłatny newsletter lub podczas zapisu na powiadomienia o nowych wpisach.
Przetwarzam je po to, aby móc do Ciebie wysyłać maile.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

Przy zapisywaniu się na kursy dostępne w domenie piekny-umysl.pl zostaniesz poproszony o podanie imienia i adresu email. Nie są to dane umożliwiające identyfikację użytkownika. Są to niezbędne informacje, aby przesłać do Ciebie kolejne części kursu, czy newsletter’a. Dane te dodane są do listy mailingowej kursu oraz newsletter’a.

Newsletter oraz kursy mailingowe obsługiwane są przez narzędzie implebot.pl i to tam trafia Twój adres po zapisaniu się.

Powiadomienia o nowych wpisach obsługiwane są przez https://feedburner.google.com i to tam trafia Twój adres po zapisaniu się (więcej tutaj w j. angielskim https://support.google.com/feedburner/answer/78982?hl=en).

Ruch na stronie jest monitorowany przez Google Analytics w celach analitycznych lub statystycznych.

Podsumowując imię i adres email służy nam do skontaktowania się z Tobą drogą mailową, czyli przesłania zamówionych części kursu, newslettera lub niezamówionej informacji niekomercyjnej lub komercyjnej (więcej w „Niezapowiedziane wiadomości”).

Podstawa prawna

Art. 6 ust 1a Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.

Jak długo przechowujemy Twoje dane?

Twoje dane osobowe będą przechowywane do momentu wypisania się przez Ciebie poprzez kliknięcie w odpowiedni link we wiadomości, którą od nas otrzymałeś.
W przypadku subskrypcji na powiadomienia o nowych wpisach obsługiwanych przez feedburner.google.com Kliknij w link „unsubscribe now” w emailu, aby się wypisać.
Dodatkowo możesz się wypisać wysyłając do mail z życzeniem wypisania się. Zostaniesz wypisany najszybciej, jak to jest możliwe. Czas ten może przekroczyć 24 godziny w przypadku braku dostępu administratora do internetu.

Komu udostępniamy Twoje dane?

Osobiście nie przekazujemy Twoich danych podmiotom trzecim. Podając swoje dane, samodzielnie zapisujesz je w systemie implebot.pl oraz/lub feedburner.google.com (w zależności gdzie się zapisałeś na stronie http://piekny-umysl.pl/subskrypcja-email/)
Systemy te według naszej wiedzy spełniają wszelkie standardy bezpieczeństwa, nie udostępniają danych innym podmiotom oraz nie wykorzystują tych danych do własnych celów.

Niezapowiedziane Wiadomości

Akceptacja Polityki Prywatności oznacza wyrażenie zgody do wysyłania niezapowiedzianych wiadomości osobom, które przekazały swoje dane kontaktowe i zgodziły się z Polityką Prywatności.

Pod pojęciem niezapowiedzianych wiadomości rozumie się informacje odnoszące się bezpośrednio do jego serwisów, czasopism, usług i produktów (np. zmiany, wewnętrzne promocje), niekomercyjne listy (np. życzenia, komentarze osobiste itp.) oraz informacje komercyjne.

Cookies

Strony internetowa w domenie piekny-umysl.pl mogą wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych. Jest to uzupełnienie punktu 7 regulaminu.

Jakie masz prawa?

W związku z przetwarzaniem przez administratora Twoich danych przysługują Ci różne uprawnienia:
• możesz uzyskać informację o tym jakie Twoje dane przetwarzamy, w jaki sposób i w jakim zakresie;
• możesz zażądać sprostowania Twoich danych (jeśli zostały błędnie zapisane lub jeśli się
zmieniły) lub ich usunięcia;
• możesz zażądać przekazania Twoich danych, które nam dostarczyłeś, w formie tekstowej drogą elektroniczną;
• w przypadku, gdy przetwarzanie Twoich danych przez Administratora odbywa się na podstawie
uzasadnionego interesu możesz sprzeciwić się takiemu przetwarzaniu (informacje o podstawie
przetwarzania znajdziesz wyżej w sekcjach „Skąd mam Twoje dane i dlaczego je przetwarzam?” oraz „W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?”);
Jeśli uważasz, że przetwarzanie przez nas Twoich danych narusza Twoje prawa daj nam znać.
Przysługuje Ci także prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (w Polsce jest to Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

Kontakt

Wszelkie pytania lub wątpliwości prosimy kierować pod adres: kontakt (malpka) piekny-umysl.pl